1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Gran Turismo 5 is nog niet uit of Polphony Digital kan meteen een grote mededeling over het spel doen. In de nieuwste versie van de populaire racegame kan men video’s downloaden van de populaire show Top Gear.

Aanvankelijk kan men 40 aflevering downloaden via het Gran Turismo TV channel dat bereikbaar is via het online netwerk van de PlayStation 3. Later zal men meer afleveringen toevoegen aan het kanaal.

Een extra bonus is een extra track voor het spel, namelijk het testcircuit dat men ook in Top Gear gebruikt. Binnenkort kan men dus zelf proberen de tijd van "the Stig" te verslaan of een rondje rijden in "a reasonably priced car". Men kan vanzelfsprekend ook met alle andere auto’s racen die Gran Turismo 5 te bieden heeft.

Gran Turismo is ’s werelds best verkocht racespel, met maar liefst 47 miljoen verkochte exemplaren. Gran Turismo 5 Prologue zal in 2008 gelanceerd worden. GT TV zal tevens nieuws brengen over de autowereld.

"We zijn er zeker van dat spelers net zo enthousiast zullen zijn als ons wanneer ze kans krijgen om hun rijervaring op de proef te stellen op het testcircuit van Top Gear, evenals het bekijken van afleveringen via GT TV," aldus Kazunori Yamauchi, directeur van Polyphony Digital, ontwikkelaar van het spel.

Simon Danker, directeur van digitale media bij BBC Worldwide zei: "We zijn razend enthousiast dat we Top Gear bereikbaar maken voor Gran Turismo-gamers."