1 min

Tags in dit artikel

, ,

Opera heeft een nieuwe bètaversie van haar internetbrowser gelanceerd. De bèta met als codenaam "Kestrel" maakt het mogelijkheid om bladwijzers te synchroniseren tussen de browser van een mobiel apparaat en de normale browser.

Ook zijn er vele nieuwe bugs gerepareerd die ervoor zorgde dat de alpha-versies van "Kestrel" niet geheel soepel liepen. "Het renderen van websites is verbeterd, evenals de prestaties, stabiliteit en het gebruiksgemak van Opera 9.5," aldus Huid Kleinhout, desktop team manager op het desktop blog van Opera.

Opera Link kan bladwijzers synchroniseren tussen de mobiele browser van Opera en de desktop browser. Wanneer men gebruik maakt van Opera Mini 4.5 en de standaard versie van Opera worden de bladwijzers gekopieerd naar een server en beschikbaar gemaakt in beide browsers. Men kan de bladwijzers ook bekijken via een speciale pagina op de site van Opera. Men kan ook de voorkeuren van Opera’s Speed Dial synchroniseren. Deze functie toont negen afbeeldingen van sites die de gebruiker kan instellen om vlug favoriete sites te bekijken.

Diegene die Opera Link willen gaan gebruiken moeten eerst een gratis account aanmaken bij Opera. De browser is beschikbaar voor Windows, Mac OS X en Linux.