1 min

Tags in dit artikel

, , ,

In 2005 meldde Microsoft dat Peter Jackson de Halo film zou gaan produceren. Vervolgens kwam in 2006 het nieuws dat Halo geen filmstudio meer had en nu in 2007 is Microsoft weer op zoek naar een filmstudio. De filmproducenten Fox en Universal zijn gestopt met het project om financiële redenen, maar Microsoft is een doorzetter, want Microsoft wil dat de film er komt.

Microsoft is weer in onderhandeling om het project van de Halo film op de baan te krijgen. Het plan van Peter Jackson is er, maar nu alleen wachten op een studio. Aldus Ken Kamins, een werknemer van Jackson.

Het is momenteel niet zo dat er niets aan de film gedaan wordt. Twee bedrijven van Jackson in Nieuw Zeeland, Weta Digital en Weta Workshop, doen hun uiterste best om de visuele effecten zo goed mogelijk te krijgen.

Er gaan geruchten rond dat Fox en Universal met de productie zijn gestopt omdat de totale prijs boven de 135 miljoen dollar begon te komen. De maatschappijen wilden daarom een groter deel van de winst maar dat zou Microsoft niet gewild hebben.