1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Amerikaanse bedrijven Fox en NBC gaan zelf een gratis site starten met series en films. Dit doen ze om te kunnen concurreren met Google’s YouTube.

Het zal gaan om de site Hulu.com, hier zullen gratis films en (oude) televisie series te zien zijn. Fox en NBC hopen dat de kijkers niet afhaken door de hoeveelheid advertenties.

Tijdens een serie van dertig minuten zal deze vijf of zes keer onderbroken worden om een advertentie te laten zien. Tijdens één aflevering zijn de advertenties ook van één bedrijf. Films zullen ook onderbroken worden, hoe vaak is nog niet bekend. In totaal zullen er ongeveer tien films te zien zijn.

Hulu.com wil ook de mogelijkheid aanbieden om een film of serie te bewerken. Dan doet de kijker de aflevering opnemen en kan hij/zij de reclame eruit knippen. Deze bewerkte film/serie kan dan later aan iemand cadeau gedaan worden of gebruikt worden voor eigen gebruik.

Fox en NBC zullen de video’s op Hulu en op vijf andere sites plaatsen onder andere op Microsoft, AOL, MySpace en Comcast. Sony en MGM zullen ook series en films aan gaan bieden. De inkomsten van de advertentie worden verdeeld tussen de copyright eigenaren en de site die de serie of film plaatst. De copyright eigenaren krijgen wel meer dan vijftig procent van de inkomsten.