1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Bij de Shell in Chicago zijn ze een proef gestart. Ze gaan kijken of het ook mogelijk is om met je vingerafdruk te betalen in een tankstation.

Shell zegt dat de mensen steeds vaker, handiger en veiliger willen tanken. Mensen willen geen extra’s, zoals pasjes of sleutelhangers, het moet simpel en gratis zijn.

Shell heeft hier iets voor gevonden, een apparaat wat je vingerafdruk scant en koppelt deze aan een creditcard. Op deze manier kan ook betaald worden in de shops van Shell.

Het apparaat heet ‘Pay by Touch’ en is ontwikkeld in San Fransisco. In verband met de privacy van mensen wordt hier nog met een scheef oog naar gekeken, maar Shell heeft beloofd de gegevens niet aan derde door te spelen. Bij de bezinestations kan natuurlijk ook nog steeds ‘normaal’ betaald worden. Kans op vervalsing is er niet, want je vingerafdruk is uniek.

De proef wordt bij tien stations gebruikt, dit doet Shell omdat ze vooruit willen met hun ontwikkelingen. Samen met Fuelcast Media International LLC wil Shell narrowcasting aanbieden. Zo kunnen automobilisten op de hoogte blijven van het nieuws.

Een derde proef wordt bij andere tankstations gedaan. Daar kunnen bestuurders door middel van draagbare apparatuur, vanachter hun autoruit, betalen bij een pompmedewerker.