2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nintendo sluit eindelijk het eerste hoofdstuk van haar gamegeschiedenis af. Vanaf dit moment zal de spellenproducent geen service meer aanbieden voor haar eerste spelconsole, de Famicom.

Veel gebruikers zullen de Famicom beter kennen onder de naam the Nintendo Entertainment System, of kortweg NES. In 1990 is Nintendo al gestopt met het produceren van de NES, maar bleef echter de console wel repareren wanneer deze toegestuurd werd door consumenten. De kosten waren meestal zelfs maar rond de 20 dollar.

De Famicom toonde aan de wereld spellen als Mario, Zelda en Dragon Quest voor de eerste keer. Ze werd op 15 juli 1983 in Japan uitgebracht, en de afgelopen 24 jaar heeft Nintendo nog altijd de service geboden voor deze console.

Van de NES zijn in totaal meer dan 62 miljoen stuks verkocht over de gehele wereld. De opvolger van de NES, de SNES, haalden een verkoopaantal van bijna 50 miljoen stuks. Ook de reparaties van dit systeem zullen niet meer gedaan worden.
Overigens is dit ook de eerste keer dat de spellengigant stopt met reparatieservices voor één van haar consoles in Japan.

Nintendo verklaarde dat zij besloten hebben om deze stap te nemen doordat ze niet veel componenten meer over hebben voor de oude console. Een woordvoerder van Nintendo, Ken Toyoda, vertelde dat veel mensen het erg jammer vinden dat de Famicom zal verdwijnen. Als reactie daarop zei hij dat Nintendo nog lang niet uitgestorven is en dat zij willen dat de mensen nou gaan genieten van de nieuwe Wii.