1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De Amerikaanse televisiezender ESPN heeft een overeenkomst gesloten met Microsoft, waardoor er binnenkort shows en sportwedstrijden die ESPN uitzendt kort na de uitzending ook via Xbox Live te downloaden zijn.

Vanaf vandaag kunnen Amerikanen de volledige wedstrijden van de NCAA college footbal- en basketbalserie downloaden via Xbox Live. Verder zijn ook de wedstrijdverslagen van Summer X Games 13 en de televisieshows "World Series of Poker", "The Contender" en "Madden Nation" aan te schaffen via Xbox Live.

"Dit is de tweede overeenkomst die ESPN heeft gesloten, voor wat betreft het elektronisch doorverkopen van beelden en we denken dat het een fantastische aanvulling is op ons platform en voor onze gebruikers, waarvan er veel sportfans zijn", aldus Ross Honey, senior director van de media and entertainment group van Microsoft. Zoals het citaat van Honey al aangeeft sloot ESPN al eerder een soortgelijke deal. Het mag geen verrassing heten dat deze deal met Apple’s iTunes gesloten werd.

Prijzen voor de digitale shows van EPSN variëren van twee dollar voor een standaard-definitie versie van "World Series of Poker" en "The Contender" tot 2,40 dollar voor een HD-versie van deze series. Twee uur durende football- en basketbalwedstrijden, zijn binnen een paar dagen na de wedstrijd beschikbaar, voor een standaard-definitie versie moet drie dollar betaald worden, terwijl een HD-versie 4,50 dollar kost.