1 min

Tags in dit artikel

, , ,

HP heeft besloten om de productie op haar camera’s stop te zetten. De tijd die overblijft omdat er geen camera’s meer verkocht en gemaakt worden, wordt gestopt in de printerafdeling. HP zoekt momenteel naar een bedrijf dat de productie kan overnemen.

Het is niet zo dat de camera’s van HP uit de winkelschappen gaan verdwijnen. Het bedrijf rond de productie van de camera’s gefaseerd af. Daarna gaat een onbekend bedrijf verder met de camera’s van HP, dit is echter pas begin volgend jaar. De stap is echter wel kostbaar en gaat naar verwachting éénmalig 30 miljoen dollar kosten. Alhoewel de productie uitbesteed gaat worden, zullen de camera’s wel de merknaam van HP blijven behouden.

HP wil meer marktaandeel veroveren op printergebied, de tijd die over gaat blijven gaat daar dus ook naar toe. Het bedrijf gaat onder andere meer tijd in haar ‘Print 2.0’-project steken, dit project moet digitaal printen populairder gaan maken. Zowel consumenten als zakelijke klanten moeten op den duur via internet fotoalbums en dergelijke gaan maken. Deze albums kunnen dan afgedrukt worden op de eigen printer of op printers van een afdrukbureau.