1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat Asus de goedkope budget-laptop, de Eee PC, succesvol heeft gelanceerd zijn er plannen om ook een desktop-variant van de Eee PC te lanceren.

Specifieke details van het product heeft het bedrijf nog niet losgelaten. Dat de PC zonder monitor wordt geleverd is wel bekend. De prijs van het apparaat moet nog bepaald worden, aldus marketingdirecteur Jonathan Tseng van Asus.

De op Linux-gebaseerde laptop blijkt een succesformule te zijn, want wereldwijd loopt de verkoop goed. Hoe Asus het op de desktop-markt er van af gaat brengen moeten we afwachten. In het low-budget segment van desktop PC’s is namelijk een hevige concurrentiestrijd gaande.

Asus verscheept momenteel 6.000 Eee PC’s per week. Reeds 100.000 laptops zijn er al verscheept. Wanneer de Windows-versie van de goedkope laptop in december wordt gelanceerd, verwacht men dat het aantal verkochte PC’s nog vóór het einde van het jaar over de 300.000 grens zal gaan. Toch zijn er mensen die de laptop niet meer willen en hem terugsturen. Volgens Tseng is dit aantal echter onder de 1%.