1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een gemiddeld persoon in het Verenigd Koninkrijk geeft jaarlijks 150 euro aan inkt uit. Daarbij zijn niet de kosten gerekend die deze personen maken wanneer zij stiekem met de printer op het werk printen.

Een onderzoek verricht door Kodak heeft aangetoond dat bijna driekwart van de mensen vindt dat de kosten voor inkt veel te hoog zijn. Dit zet mensen aan tot het stiekem gebruik maken van de printer op het werk voor persoonlijk gebruik. Vijftien procent gaf zelfs toe dat ze de de printer van het werk hebben gebruikt om CV’s te printen.

Het ziet er naar uit dat relatief veilig is om via de baas te besparen op de inkt. Slechts 1% van de mensen ‘jokt’ over andere collega’s als het gaat om printen op het werk.

"Wanneer het over de hoge kosten van inkt gaat zijn de mensen van Groot-Britannië lang genoeg aan het lijntje gehouden en dat weten ze," aldus Enrico Brademante, hoofd van inkjet printing Europa bij Kodak. Het onderzoek komt vlak voor de lancering van Kodak’s nieuwe printers met low-budget vullingen. Het bedrijf claimt dat "het stiekem printen op het werk verleden tijd kan worden".