1 min

Tags in dit artikel

, ,

Nadat de populaire torrentwebsite Demonoid eerder al een tijdje offline was wegens het schenden van auteursrechten, is het doek nu mogelijk echt gevallen. De RIAA en de Canadese CRIA hebben Demonoid namelijk weer offline gehaald.

De RIAA, Recording Industry Association of America, is de grootste organisatie in de muziekindustrie en zet zich in tegen het schenden van de auteursrechten. Niet alleen jaagt de RIAA op torrentwebsites, ook p2p-netwerken moeten eraan geloven.

Demonoid werd in september al eens offline gehaald op last van de Canadese organisatie CRIA. Ook deze zet zich in tegen het schenden van auteursrechten. Na een tijdje kwam Demonoid echter weer online. Op dit moment is Demonoid niet bereikbaar, op de website wordt de volgende tekst getoond "The CRIA threatened the company renting the servers to us, and because of this it is not possible to keep the site online. Sorry for the inconvenience and thanks for your understanding."

Aangezien de CRIA niet de websites maar hosts aanpakt, is de kans groot dat Demonoid het licht niet meer zal zien. Gebruikers hoeven niet bang te zijn voor aanklachten wegens het het schenden van de auteursrechten. Er wordt namelijk aangenomen dat Demonoid de gegevens van haar gebruikers versleuteld heeft.