1 min

Tags in dit artikel

, , ,

We hebben eerder gemeld dat Deutsche Telekom (Duitse T-Mobile) de iPhone simlockvrij aanbied voor 999 euro. Orange biedt de iPhone nu ook simlockvrij aan in Frankrijk. Daar is het toestel echter een stuk voordeliger dan in Duitsland, namelijk voor de prijs van 649 euro. Wanneer er een abonnement afgesloten wordt, zijn de prijzen wel gelijk aan elkaar. In beide landen is de prijs bij een abonnement namelijk 399 euro.

Momenteel wordt de iPhone in vier landen verkocht, namelijk in Duitsland, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en de Verenigde Staten. In de Verenigde Staten is de iPhone alleen te koop in combinatie met een abonnement. Ieder land heeft zo een eigen deal gesloten met Apple. Zo is de iPhone in het Verenigd Koninkrijk alleen bij O2 beschikbaar.

Orange had de iPhone voor Frankrijk ‘gewonnen’, maar volgens de Franse wet moet deze ook simlockvrij verkrijgbaar zijn. In Duitsland werd de koppelverkoop in eerste instantie toegestaan, maar nadat Vodafone naar de rechter was gestapt om de koppelverkoop aan te vechten, moest T-Mobile ook simlockvrije toestellen gaan verkopen