1 min

Tags in dit artikel

, ,

De populaire dienst die vele mensen dagelijks gebruiken viert zijn vijftiende verjaardag. Vijftien jaar geleden werd het eerste SMS’je naar Vodafone verstuurd met de tekst "Happy Christmas".

Airwide Solutions, een bedrijf dat hielp om de technologie te ontwikkelen, claimt dat "Happy Christmas" het eerste bericht was die via het mobiele telefoonnetwerk werd verzonden. Vijftien jaar geleden, in de eerste week van december, verzond de technicus Neil Papworth een testbericht naar Richard Jarvis van Vodafone.

Nu worden er in Groot-Britannië volgens de BBC een miljard SMS-berichten per week verzonden. In de Verenigde Staten worden volgens Verizon 10 miljard berichten per maand verzonden.

De populaire tekstberichten worden niet enkel gebruikt voor chatten. Vodafone heeft in Europa enkele contracten met overheidsorganisaties om een herinnering naar geregistreerde bloeddonoren via SMS te versturen.

Hoe je het ook stelt, SMS heeft een lange weg afgelegd. Van een simpel medium dat werd gebruikt door twee technici om elkaar fijne feestdagen te wensen tot een wereldwijd gebruikt medium dat bijna onmisbaar is geworden in de samenleving.