2min

Tags in dit artikel

, , , ,

De mensen die tot voorkort in het Ohio State University Medical Center’s Dodd Hall Rehabilitation-ziekenhuis lagen hebben na een idee van Robbie Winget de mogelijkheid gekregen om zich uit te leven op de Nintendo Wii. Zoals wellicht te verwachten is wordt dit niet zomaar gedaan, Winget is namelijk van mening dat de console zeer goed kan helpen bij rehabilitatie-oefeningen.

Nadat Winger bij een vriend thuis op de Wii gespeeld had was hij ervan overtuigd dat deze console de patiënten kon helpen met het opbouwen van hun balans, coördinatie, uithoudingsvermogen en kracht in hun boven- en onderlijf.

Het ziekenhuis gebruikt de console nou al vier maanden om mensen te helpen die aan het herstellen zijn van verschillende aandoeningen waaronder een herseninfarct en zware hersenbeschadigingen. Ook gebruiken de patiënten de mogelijkheid van de console om verbinding te maken met het internet. Zij bekijken namelijk ook het nieuws en het weer, de bedoeling hiervan is dat zij de werking van de hersenen gedeeltelijk weer stimuleren.
Alle patiënten in het ziekenhuis krijgen dagelijks zo’n drie uur therapie, hiervan is dertig minuten per dag – en dat twee tot drie keer in de week – trainen met de console. Winget vertelt zelf dat hij vindt dat geen enkele andere console de Wii bij kan benen wat betreft de mening van de ouderen over de console.

De mensen die het gebruiken zeggen het allemaal erg leuk te vinden, juist doordat ze echt mee moeten bewegen met de controller. Zo vinden de mensen de therapie dus leuk en heeft het daarnaast ook nog eens zeer zeker een effect, vertelt Winget.
Winget vertelt echter ook dat de Wii de rest van de therapie natuurlijk nooit helemaal zal vervangen, het is volgens hem eerder een manier om doelen te bereiken tezamen met een leuke vorm van therapie.

Het werd duidelijk dat de patiënten de Wii zeer waarderen nadat één van de patiënten liet weten dat hij als doel had om voor kerst thuis te zijn en dan ook nog eens een Wii te kopen voor de feestdagen.