1 min

Tags in dit artikel

, , , , ,

Apple is de onderhandelingen begonnen met NTT DoCoMo, de grootste telecom provider van Japan, om de iPhone op de markt te brengen in het land van de rijzende zon.

Shuichiro Ichikoshi, een woordvoerder van NTT DoCoMO, heeft gezegd dat president Masao Nakamura onlangs met Steve Jobs heeft gesproken hebben maar dat er verder geen commentaar op gegeven zal worden.

De Wall Street Journal heeft onbekende namen geciteerd die bekend zijn met de materie dat beide heren onlangs met elkaar gesproken hebben om de nieuwste iPhone in Japan op de markt te brengen. Apple heeft al wel gezegd dat er plannen waren om in 2008 de iPhone in Azië te lanceren, maar heeft er verder geen details over vrijgegeven.

NTT DoCoMo heeft ongeveer 53 miljoen klanten en heeft meer dan de helft van de Japanse mobiele telefoon markt in handen, maar heeft momenteel veel last van concurrenten zoals KDDI Corp welke lage tarieven aanbieden in combinatie met aggresieve marketing technieken. Apple en NTT DoCoMo zijn in onderhandeling, maar een struikelblok zou kunnen zijn dat Apple eenzelfde percentage eist van klanteninkomsten als andere providers, volgens de Wall Street Journal.

De introductie van de iPhone in Japan zou een enorme opsteker zijn voor Apple, welke tien miljoen exemplaren van z’n telefoon hoopt te verkopen tegen het einde van 2008.