1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gamen wordt steeds populairder en producenten van games en consoles richten zich ook vaker op de doelgroepen die eerst niet aan gamen deden. Om het kort te houden kunnen we zeggen dat de game-business met de dag blijft groeien.

Dit verschijnsel is vooral goed te zien bij onze westerburen, namelijk "De Britten". Dit jaar zijn er in Groot-Brittannië ongeveer rond de 78 miljoen exemplaren van games verkocht. Dit heeft Chart Track onderzocht.

De Britten hebben met deze verkoop aardig wat geld binnengesleept, want Chart Track liet ook weten dat deze games 87,9 miljoen Britse ponden hebben opgeleverd voor de game-industrie. Voor ons zou dit bedrag op ongeveer 122 miljoen euro uitkomen.

Qua voorgaande jaren zijn de Britten er aanmerkelijk op vooruit gegaan. In het derde kwartaal is de verkoop namelijk met 33 procent toegenomen. Deze afzet heeft ook aardig wat geld opgebracht. Ten opzichte van het vorige jaar, 2006, is het geld met 36 procent toegenomen.

De consoles doen het ook goed in Groot-Brittannië.
De markt is met maar liefst 45 procent toegenomen en de consoles uit Groot-Brittannië staan nu voor 79 procent van de software-inkomsten. De consoles hebben een aandeel van 75% in de gameverkoop.