1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Ondanks de opkomst van de grote rivalen HD DVD en Blu-ray, hebben de DVD’s toch nog een goed jaar achter de rug. Dat blijkt uit voorlopige cijfers van de NVPI, de brancheorganisatie van de entertainmentindustrie.

Het totaal aantal verkochte DVD’s in Nederland was dit jaar 31 miljoen, dat wil zeggen dat een gezin gemiddeld vier stuks kocht. Hierbij kwam een omzet kijken van 339 miljoen euro en dit is volgens het NVPI een recordbedrag.

In andere landen is duidelijk te zien dat de DVD het stukken minder aan het doen is. Daar zijn de bovengenoemde HD DVD’s en de Blu-ray discs steeds sneller hun opmars aan het maken. In Amerika zorgden deze opvolgers daarom ook voor een daling van 4 procent van het DVD-aandeel in Amerika.

Nederlanders kopen vooral veel speelfilms en series. De laatste jaren zijn vooral Prison Break, Grey’s Anatomy, Lost 3 erg populair. Mensen willen deze series kunnen bekijken wanneer ze willen en in een optimale beeldkwaliteit. De sector kende dan ook een groei van maar liefst 17 procent.

De NVPI verwacht voorlopig geen daling van de cijfers in Nederland. Door de zeer goedkope prijzen van een DVD-speler halen steeds meer mensen verschillende spelers in huis. Dit heeft dan weer tot gevolg dat de vraag naar producten gelijk blijft of toeneemt.