1 min

Tags in dit artikel

, ,

Met de verdere ontwikkeling van de Solid State Disk (SSD) komt de opslag- capaciteit van deze schijven steeds dichter bij in de buurt van die van de klassieke harde schijf. Dat bewijst ook BiTMICRO, dat in het derde kwartaal komt met een SSD komt van niet minder dan 832GB.

BiTMICRO zal haar nieuwe speeltje demonstreren op de nieuwe CES, die deze maand plaats vindt in Las Vegas. De schijf is deel van BiTMICRO’s E-Disk Altima familie en kan dankzij multi-level cell NAND flash geheugen de geheugendichtheid van de harde schijf drastisch verhogen. De schijf zal lees- en schrijfsnelheden kunnen bieden van 100MB per seconde en zal zo’n 20.000 I/O operaties per seconde kunnen verwerken.

In september vorig jaar lanceerde BiTMICRO al een 416GB grote SSD. Die schijf zou begin dit kwartaal in productie moeten gaan en zal commercieel beschikbaar worden in maart van dit jaar. Over de prijzen van de schijfjes is nog niets bekend, maar een SSD van 128GB kost al snel vierduizend dollar, de prijs van een 832GB-model zal er dan ook wel naar zijn.