1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Recent verscheen in de New York Times een interview waarin Nintendo-president Reggie Fills-Aime zou hebben aangegeven dat het in de toekomst mogelijk zou zijn om volledige games te downloaden vanaf de Wii naar de DS. Dit blijkt echter niet waar te zijn, de New York Times bleek namelijk de woorden van Reggie verkeerd te hebben geïnterpreteerd.

Een eerdere bericht van ons over dit onderwerp klopt dus niet helemaal. Reggie zou naar alle waarschijnlijkheid gezegd hebben dat gebruikers in de toekomst games kunnen downloaden en spelen op de Wii wat dus betrekking had op het Wii Ware project van Nintendo. Hij voegde er daarnaast aan toe dat het ook mogelijk wordt om met de Wii, demo versies van DS-games te versturen naar de Nintendo DS. De demo’s zullen echter weer uit het geheugen worden gewist wanneer de gebruiker zijn DS uitzet. Wel is het zo dat het mogelijk is om extra content naar de DS-games te downloaden.

De nieuwe functies zijn in feite hetzelfde zoals we die nu zien bij de DS download kiosken, die in enkele winkels staan. Alleen hoeft je straks dus niet meer naar een winkel te gaan om demo’s en extra content te downloaden, maar kun je dit ook via de Wii doen.