min

Tags in dit artikel

, ,

Vandaag is het alweer de eerste zaterdag van 2008 en dus is het weer tijd voor een nieuwe Gadget Roundup. Omdat momenteel de CES 2008 in Las Vegas plaatsvindt hebben we een drietal gadgets die op deze beurs worden gepresenteerd. Als eerste een hip toetsenbordje voor je mediacenter, daarna een hypermodern bed en als laatste een oplader die werkt met brandstofcellen en water.

Logitech diNovo Mini keyboard

Vers van de pers en morgen pas officieel aangekondigd door Logitech is het diNovo Mini keyboard. Het is eigenlijk gewoon een nieuw toetsenbord van Logitech, maar de vorm en grootte en de bedoeling van dit toetsenbord maken er toch ook weer een gadget van. De diNovo Mini lijkt nog het meest op een mini-laptop zonder scherm. Eenmaal opengeklapt verschijnt een volledig toetsenbord en een rond touchpad.

Verder zitten er nog diverse sneltoetsen op, voor onder andere het geluid en bediening van muziekspelers. Het toetsenbordje zal voornamelijk gebruikt worden door mensen die een mediacenter hebben en vanuit hun luie stoel toch volledige bediening willen hebben over de computer. Goed nieuws voor PS3 eigenaren is dat het toetsenbord ook compatible is met de console van Sony. De diNovo Mini verschijnt deze maand al in de winkels voor een bedrag van 99,99 Engelse pond. Een prijs in euro’s zal waarschijnlijk morgen bekend worden gemaakt.

Starry Night bed: slapen in Full HD

Pas verkrijgbaar in de eerste helft van 2009, maar nu al te zien op de CES is het Starry Night bed, de ultieme slaapplek voor de gadget-, computer-, audio- en videofreak. Alles wat je in een bed kan verwachten, maar ook wat je niet in een bed zou verwachten zit erin.

Zo is er bijvoorbeeld een 1080p Full HD projector in het bed gebouwd en een compleet surroundsysteem met vier speakers die uit het bed omhoog komen. Het systeem is aangesloten op een computer met Windows Media Center en in combinatie met het draadloze toetsenbord is het ook mogelijk om vanuit je bed te internetten en te computeren. Verder is er een dockingstation voor een iPod voorzien, maar gezien het feit dat er een harde schijf van 1,5 terabyte in het bed zit, zul je de opslagruimte van de iPod niet gauw nodig hebben. Overigens is de computer in het bed voorzien van Wi-Fi.


Natuurlijk is een bed primair om te slapen en ook op dit gebied is het bed van hypermoderne technologieën voorzien. Ben je een snurker? Geen probleem, het bed detecteert snurkgeluiden met een trillingsysteem voorzien van militaire technologie en kantelt het bovengedeelte van het matras zeven graden omhoog. Als het snurken stopt zakt het bed terug in de originele positie. Verder is het met vloeibare peltiertechnologie mogelijk om de temperatuur van het bed te bepalen van twintig tot 47 graden. Verder houdt het bed bij hoe vaak je ’s nachts uit bed gaat, of je je veel omdraait en hoe je ademt. Als het bed vindt dat je niet goed slaapt, dan krijg je na verloop van tijd tips om beter te kunnen slapen.

Als laatste is het ook mogelijk om een aantal presets in te voeren in het bed en het bed te koppelen aan universele bediening voor licht en andere elektronische apparaten. Zo kun je bijvoorbeeld een romantische mode instellen, waarbij de lichten dimmen, de televisie uitgaat en een romantisch muziekje van Barry White opgezet wordt, maar bij de leesmode wordt je matras juist weer gekanteld en gaat het licht aan. Zoals gezegd zul je nog even moeten wachten tot 2009 voordat je het bed kunt aanschaffen. Dan heb je meteen tijd om te sparen, want afhankelijk van de opties kost dit bed 20.000 tot 50.000 dollar. hier kun je het bed in actie zien.

HydroPak: je gadgets opladen met water

Brandstofcellen zijn volgens velen de toekomst van de energievoorziening en Millennium Cell en Horizon Fuel Cell Technologies hebben de handen ineengeslagen om een product te maken die middels een brandstofcel en watercartridges stroom op kan wekken voor diverse apparaten.

De HydroPak, zoals het apparaat heet, kan een gemiddelde laptop acht tot tien keer opladen op één cartridge. Helaas kan je de cartridge niet zelf opnieuw vullen met water, maar zul je daarna weer een nieuwe cartridge moeten kopen. Goedkoop zijn het apparaat en de cartridges ook niet, de HydroPak kost 400 dollar en de cartridges 20 euro per stuk. Als het apparaat halverwege 2008 op de markt komt zullen voornamelijk bedrijven en hulpdiensten interesse hebben in de HydroPak, voor de meeste consumenten ligt het prijspeil nog iets te hoog.

Een nieuw jaar biedt nieuwe kansen. Heb jij goede ideeën of aanvullingen op de Gadget Roundup, of heb je gewoon ergens een leuke gadget gezien, laat het ons dan weten middels een pm. Voor discussie over gadgets kun je ook terecht in ons Telefonie & Gadgets subforum. Dat was de Gadget Roundup voor deze week, tot volgende week!