2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Recent werd er door Sony aangekondigd dat het binnenkort mogelijk is om met de PSP te telefoneren door gebruik van Skype. Echter blijkt nu dat de nieuwe functie alleen werkt op het PSP Slim & Lite model.

Bij de aankondiging van het nieuws dat de PSP Skype gaat ondersteunen, kregen enkele pers leden de kans om alvast kennis te maken met de nieuwe functie. Maar al snel ontdekten een aantal mensen dat de functie niet werkt op het oude model van de PSP. Op het nieuwe Slim & Lite model blijkt Skype echter wel te werken waardoor er dus bij velen vraagtekens ontstonden.

Sony werd daarom dus ook om opheldering gevraagd. Het blijkt nu dus dat de interne geheugen van de oude PSP de oorzaak is van de problemen met Skype. Hoewel je op het eerste gezicht zou denken dat de oude PSP en de Slim & Lite model slechts op cosmetisch gebied van elkaar verschillen, blijkt dus dat er intern ook het een en ander veranderd is. De Slim & Lite versie heeft namelijk een intern geheugen van 64 MB, wat vergeleken met de 32 MB van de oude model het tweevoudige is. De interne geheugen van de PSP zorgt er onder andere voor dat spellen sneller kunnen worden geladen, maar het wordt ook gebruikt om applicaties zoals Skype vloeiend te laten lopen.

Blijkbaar is de interne geheugen van de oude PSP dus niet groot genoeg om Skype goed te laten draaien. Mocht je dus gebruik willen maken van Skype op de PSP, dan zal je dus een Slim & Lite model moeten aanschaffen.