2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Microsoft denkt erover om de Xbox 360 toch ondersteuning te geven voor Blu-ray schijven, als de HD DVD de strijd met dit schijfje niet wint.

Samen met Toshiba is Microsoft een groot voorstander van het HD DVD-formaat, maar doordat Warner Bros, een grote speler op filmgebied, exclusief voor de Blu-ray gaat verschuift deze strijd. Daar wil Microsoft zich misschien op gaan aanpassen door de Xbox 360 toch HD-materiaal af te laten kunnen spelen. Microsoft is niet zomaar van plan om de Blu-ray te gaan ondersteunen. Als de consument echt behoefte aan het schijfje heeft, en de daarbij horende ondersteuning voor de Xbox 360, dan wil het bedrijf daar best op inspelen.

"Het zou de keus van de klant moeten zijn, maar als zij daarvoor gaan, dan moeten wij dat ondersteunen." zegt Albert Penello group marketing manager voor Xbox hardware. Dit nadat hij gevraagd werd of Microsoft de Blu-ray-schijf ging ondersteunen in het geval dat HD DVD niet een standaard zou worden. Naast de strijd tussen het formaat van de films, zou Microsoft zich geen zorgen maken over de houding van gamers ten opzichte van de console. Spellen zijn immers wat anders dan films die op 2 formaten uitkomen.

"Ik denk het niet, dit is een impact op de strijd tussen Xbox 360 en de PlayStation 3 van Sony," voegde Penello toe. "Met de Playstation 2 kwam de DVD net op, maar in het begin gebruikten de meeste klanten het niet als dvd-speler."

’s Werelds best verkochte Blu-ray-speler is op dit moment de Playstation 3 van Sony, maar veel mensen kopen deze console niet omdat het specifiek een Blu-ray-afspeelmogelijkheid heeft. De beslissing van Warner versterkt de positie van de PlayStation 3 als veelzijdig multimedia-center.

"Je kunt niet ontkennen dat het geen tegenslag is, maar we hebben deze ‘oorlog’ wel eens vaker gezien," zei Penello als reactie op de beslissing van Warner, "Ik wil dat de klanten een stem hebben in dit en ik denk dat een boel klanten die HD-DVD’s gekocht hebben gaan beslissen hoe dit afloopt."