2min

Tags in dit artikel

,

Op dit moment is Amerika in de ban van de verkiezingen. Er wordt veel publiciteit aan besteed en vaak komen er nog wel eens dingen aan het licht die veel mensen nog niet wisten. Hillary Clinton blijkt namelijk behoorlijk anti-gaming te zijn volgens een artikel van het Competitive Enterprise Institute, de CEI.

"Hillary Clinton is een soort van "culturele strijder" geworden tegen games die volgens haar teveel geweld bevatten. Ze zegt niet veel ernstige woorden over belangrijke en grote sectoren zoals films, televisie en muziek, maar ze laat haar afschuw van games wel zien. Volgens haar zijn sommige games slecht voor de maatschappij, want sommige mensen zouden van games met teveel geweld agressiviteit ontwikkelen. Ze vindt de games dus slecht voor de geest van mensen en mensen zouden volgens haar er geestelijk ziek van kunnen worden. Ze is dan ook bereid om het aanpassen van enkele game-wetten te ondersteunen", aldus Cord Blomquist en John Berlau van de conservatieve denktank CEI.

"Conservatieven zouden zich er van bewust moeten zijn dat overheidsbemoeienis in de gamessector niet wenselijk is. Veel gamewetten zijn onpraktisch of werken juist averechts. Die bemoeienis zou zich uiteindelijk nog wel eens tegen de politici kunnen keren. Teveel bemoeienis betekent uiteindelijk dat de politiek bepaalt wanneer een game ‘politiek incorrect’ is en dus verbannen moet worden."

Daarentegen is er ook John Edwards, een andere democraat, die het juist op een hele andere manier aanpakt. Hij motiveert de mensen om samen met hem zijn campagne te gaan voeren en bijwonen in Second Life. Hij richt zich daarmee vooral op de wat jongere mensen in Amerika die stemrecht hebben.

Het is de vraag of Blomquist en Berlau hun uitspraken doen in het belang van de consument of in het belang van hun financiers, want het is bekend dat de CEI gesteund wordt door commerciële bedrijven. Of daar gamesbedrijven bijzitten is onbekend.