1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Als het aan GroenLinks en D66 ligt dan moet er toch heffing op mp3-spelers gaan komen. De discussie leek van de baan, maar het is nog niet voorbij aangezien GroenLinks en D66 het opnieuw aanhalen.

GroenLinks en D66 willen een heffing invoeren om er voor te zorgen dat podcasters en muzikanten er meer van profiteren. Volgens de partijen zijn er ook weinig landen aan te wijzen die daadwerkelijk steun geven aan deze mensen.

Het hele verhaal is te lezen in een motie van 17 december 2007. Daar hebben D66-kamerlid Boris van der Ham en GroenLinks-kamerlid Femke Halsema duidelijk gemaakt wat ze willen en wat er moet gebeuren.

Femke Halsema heeft onder andere haar connecties bij de Stichting Onderhandelingen Thuiskopievergoeding en daarom heeft ze de uitspraak van dinsdag ook goed gevolgd. Of er met de motie wat gedaan wordt is nog niet duidelijk.

Van der Ham laat weten dat hij het belangrijker vindt dat het geld bij de kunstenaars terechtkomt in plaats van bij de muziekindustrie. Onder kunstenaars vallen volgens Van der Ham de podcasters.