1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Een gratis milieuvriendelijke dvd van de Mail on Sunday is voor diverse Mac-gebruikers een ware nachtmerrie geworden. Het blijkt namelijk dat deze zogenaamde EcoDisc voor vasthangende dvd-drives zorgt.

Afgelopen zondag gaf de zondagseditie van de Daily Mail haar lezers een gratis DVD mee met daarop de film The Jazz Singer. Het bijzondere aan het schijfje is dat het van milieuvriendelijk materiaal is gemaakt. Echter bevat de EcoDisc ook zo zijn verschillen met een normaal dvd-schijf. De EcoDisc is namelijk veel dunner en ook veel flexibeler dan een normale dvd. Dit verschil heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat het milieuvriendelijke schijfje bij diverse Mac-gebruikers in de dvd-speler bleef steken. Apple-computers zijn namelijk niet zoals normale computers uitgerust met een uitschuivende DVD-speler, maar met een slot-in drive, waarbij de gebruiker het schijfje zelf in de computer moet steken. Doordat de Apple-drives enkel het originele formaat herkennen, zorgde het dunnere schijfje dus voor serieuze problemen.

De reparatiedienst van Apple maakt momenteel overuren, veel Apple-bezitters kampen namelijk met dit probleem. Ze zijn ook boos omdat er op het schijfje niet duidelijk werd vermeld dat de EcoDisc niet geschikt is voor Apple-gebruikers. ODS, de fabrikant achter de EcoDisc legt de schuld echter bij Apple. De dvd-drives van Apple zouden namelijk niet aan de standaardwaarden van de dvd-formaat voldoen, bij andere vergelijkbare dvd-drives zou het milieuvriendelijke schijfje het namelijk wel werken.