1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Nadat de EEE van Asus aansloeg bij het publiek hebben andere fabrikanten de neiging gekregen om ook goedkope laptops te gaan produceren. Gigabyte, onder andere bekend van haar moederborden, wil graag een laptop op de markt brengen voor mensen met niet al te veel geld. Everex daarentegen, dat alleen actief is in Amerika, staat al op het punt om hun Cloudbook te lanceren.

Aangezien de laptop bedoeld is voor mensen die over weinig geld beschikken, moet men niet veel verwachten van de prestaties van de laptop.

Het scherm van de laptop krijgt waarschijnlijk een grootte mee van zeven inch. De EEE van Asus beschikt over dezelfde schermgrootte. Een 1,6 GHz- processor moet de activiteiten op de laptop gaan bijhouden. Deze processor gaat gebruik maken van het Intel Shelton-platform en deze wil Intel graag in het derde kwartaal van 2008 proberen te lanceren en dan kan men ook de laptop van Gigabyte verwachten.

Over de "lage" prijs wou Gigabyte nog niets zeggen, maar ze hebben wel laten weten dat ze extra inkomsten willen door zich te richten op de markt met speciale internetapparaatjes die beschikken over het Intel Menlow-platform en umpc’s.