1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Marktonderzoekers hebben aangegeven dat Infinity Wards succesnummer, Call of Duty 4: Modern Warfare, inmiddels de grens van zeven miljoen verkochte stuks heeft bereikt.

Met zijn 4,28 miljoen verkochte stuks in Noord-Amerika doet Halo 3 het nog altijd beter dan de 3,04 miljoen verkochte Call of Duty 4-exemplaren. Buiten Europa liggen de cijfers echter in het voordeel van Call of Duty 4. Laatstegenoemde werd wereldwijd namelijk 7 miljoen keer verkocht, Halo 3 ging 8 miljoen keer over de toonbank. Dat wil zeggen dat Call of Duty 4 het buiten Europa lichtjes beter doet dan in Noord-Amerika, maar dat het wereldwijd nog steeds moet onderdoen voor Halo 3.

Toch zit er een addertje onder het gras. Microsoft zou haar statistieken namelijk hebben vrijgegeven op basis van het aantal verscheepte games, terwijl Activision werkt met echte verkoopcijfers. Bovendien zijn de verkoopcijfers van Halo 3 ‘indrukwekkender’ omdat die game Xbox 360-exclusive is, terwijl Call of Duty verscheen voor vier verschillende platformen. Die factoren doen echter geen afbreuk aan de status van de games, die nummer één en twee bekleden in de verkoopstatistieken van 2007.