1 min

Gisteren meldden we al dat de Britse winkelketen Woolworths het HD DVD-formaat uit de schappen gaat halen. Toshiba heeft inmiddels tijd genomen om op de beslissing van de Britse winkelketen te reageren.

Toshiba, groot voorstander van het HD DVD-formaat, is natuurlijk teleurgesteld met de beslissing van de Britse winkelketen. Maar volgens hun is het nog veel te vroeg om te zeggen welke formaat deze strijd zal winnen. Hij gaf daarbij aan dat onderzoeken hebben uitgewezen dat wanneer de consument tussen de twee formaten mogen kiezen de keuze in vele gevallen in het voordeel was van het HD DVD-formaat.

Toshiba maakt zich voorlopig nog geen zorgen om de tweestrijd met het Blu-ray-kamp. Volgens hun gaan de verkopen van HD DVD juist nu een stijgende lijn op. In Groot-Brittannië kunnen consumenten al voor een aantrekkelijke prijs van 150 pond, een HD DVD-speler aanschaffen. Toshiba is tevens erg tevreden met de verkoop van de HD DVD-films, volgens het bedrijf heeft namelijk de gemiddelde bezitter van een HD DVD-speler drie tot vier HD DVD-films in huis.