1 min

Tags in dit artikel

, ,

NVIDIA heeft laten weten dat haar GeForce 8200-grafische chipset problemen heeft met het wegwerken van de warmte. De GeForce 8200, die ook wel de MCP78U wordt genoemd, gaat per se actieve koeling eisen. Zonder actieve koeling wordt de chipset namelijk veel te warm.

Partners van NVIDIA die op dit model hebben gewacht, hebben laten weten dat het nieuws hun niet al te best in de oren klinkt. De partners zitten waarschijnlijk te denken om gebruik te gaan maken van de goedkopere chipset van NVIDIA, namelijk de MCP78S.

Veel mensen willen juist geen actieve koeling op de GeForce 8200-chipset, omdat deze hoofdzakelijk bedoeld is voor kleine micro-ATX-moederborden. Partners van NVIDIA zitten dus niet echt te wachten op actieve koeling, aangezien de chipsets zo klein mogelijk moeten worden gehouden.

De MCP78S van NVIDIA en ook de concurrerende RS780-chipset van AMD komen nu dus in aanmerking bij de partners van NVIDIA. Het voordeel van deze chipsets is dat ze geen actieve koeling eisen, maar dat ze gewoon gekoeld kunnen worden op een passieve manier.