1 min

Tags in dit artikel

, , ,

STRATO heeft MobilePages gelanceerd, dit is een tool die ervoor moet zorgen dat webmasters gemakkelijker hun website kunnen optimaliseren voor het gebruik met een mobiele telefoon.

Het hulpmiddel werkt net als een gewone sitebuilder en zorgt er dus voor dat men zelf een ontwerp kan kiezen. Deze is vervolgens naar wens aan te passen met behulp van een WYSIWYG-editor. Het hulpmiddel kan geactiveerd worden in het controle paneel en werkt volledig online.

Nadat de consument zijn of haar pagina afgemaakt heeft kan men verschillende opties kiezen om deze te publiceren. Er kan gebruik gemaakt worden van een subdomein, zoals pda.website.nl of een toplevel domein zoals website.mobi. Het hulpmiddel zorgt er automatisch voor dat er aan alle eisen voldaan wordt. STRATO, tevens hostingprovider, biedt klanten tot 29 februari een gratis .MOBI domein aan bij een hostingpakket.

"Een duidelijke website voor mobiele apparaten is niet langer uitsluitend weggelegd voor grote bedrijven. Met STRATO MobilePages kunnen ook mkb-organisaties en zelfstandige ondernemers eenvoudig een site maken voor mobiele telefoons", aldus Damian Schmidt, CEO van STRATO.