2min

Tags in dit artikel

, , ,

Nog niet zolang geleden kondigde Nyko haar eigen draadloze Nunchuck-controller voor de Wii aan. Nyko heeft nu echter weer iets nieuws bedacht, een draadloze adapter waardoor mensen onbedraad met de officiële Nunchuck-controller van Nintendo aan de slag kunnen.

Eind vorig jaar toonde Nyko voor het eerst een eigen ontwikkelde Nunchuck-controller voor de Wii. Het bijzondere aan deze controller is dat het compleet draadloos is in tegenstelling tot de Nunchuck-controller van Nintendo. Echter, voor veel mensen zou deze controller best weleens overbodig kunnen zijn wanneer ze al genoeg controllers in huis hebben. Nyko heeft hier dus een oplossing voor bedacht door een draadloze adapter uit te brengen voor de Nunchuck-controller.

De adapter van Nyko zorgt ervoor dat de officiële Nunchuck ook draadloos kan worden bestuurd. De kabel van de Nunchuck wordt allereerst aangesloten op de draadloze adapter van Nyko. Deze maakt op zijn beurt weer een verbinding met de Wii Remote-controller. Nyko heeft het ontwerp van de draadloze adapter zo gemaakt dat de kabel van de Nunchuck ook nog eens ongehinderd verborgen kan worden. Hierdoor beschikt de gebruiker dus uiteindelijk over een draadloze Nunchuck-controller.

Voor het gebruik van de draadloze adapter zijn er twee AAA batterijen vereist. De adapter moet ergens in februari verschijnen en gaat voor de prijs van twintig dollar over de toonbanken. Ter vergelijking met de draadloze Nunchuck van Nyko is dit dus tien dollar goedkoper.