1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De meest recente notebook van Apple, de MackBook Air heeft vandaag een begin gemaakt aan de reis richting de consument. Apple heeft laten weten dat zij gisteren begonnen is het met verschepen van de notebooks.

De MacBook Air wordt met zijn dikte van 0,4 centimeter op het dunste punt gezien als de dunste notebook ter wereld. Ook is deze notebook voorzien van een 13.3 inch breedbeeldscherm, beschikt het over de iSight Webcam en ontbreekt de veel besproken multitouch mousepad ook niet. Deze nieuwe multitouch-technologie geeft gebruikers de mogelijkheid om op het touchpanel via simpele bewegingen bijvoorbeeld plaatjes te kunnen draaien.

De laptop is daarnaast ook voorzien van een Intel Core 2 Duo processor met een snelheid tot 1.8 Ghz, 4 MB L2 cache en een 80 GB hardeschijf.

Ook heeft Apple vandaag nog bekend gemaakt dat het nog niet geheel klaar is met de firmware-update voor Apple TV. Op de Macworld-conferentie maakte Steve Jobs namelijk bekend dat de gebruikers van Apple TV binnenkort de mogelijkheid zullen krijgen om digitale HD-kopieën te huren direct via het apparaat. Apple vertelde dat het apparaat klaar moet zijn "over zo’n twee weken."