2min

Tags in dit artikel

, , ,

Intel beschikt op dit moment niet over genoeg processoren. Het gaat om de onlangs uitgebrachte E8000-serie die gebruik maakt van de Wolfdale-core en een procédé van 45nm. Mensen die de processor graag willen hebben zullen dus nog een tijdje moeten wachten.

Het tekort aan processoren zorgt niet alleen voor mensen die langer op hun product moeten wachten, maar door het tekort schiet de prijs van de processoren ook nog is omhoog. De prijs is namelijk met twintig procent gestegen en dit is alleen maar het gevolg van het tekort. Door de stijging van de prijs wil een aantal mensen het nu wel even laten om een nieuwe processor uit de E8000-serie te kopen.

De E8000-serie heeft een aantal voordelen ten opzichte van de oude serie, de E6000. De E8000-serie gaat veel zuiniger met energie om en de prestaties liggen daarentegen ook nog is hoger dan die van de E6000-serie. Intel is op het moment ook nog niet haar gehele E6000-serie kwijt. Intel probeert dit probleem op te lossen door haar processoren in verschillende periodes op de markt te brengen, maar dit loopt op het moment van schrijven nog niet zoals Intel het zelf wil.

Bij sommige winkels is al te zien dat er voor de E8400 meer dan twintig procent extra moet worden betaald dan de gebruikelijke adviesprijs. Intel geeft aan dat haar E8000-serie in februari ook nog niet overal massaal verkrijgbaar zal zijn. Daarom hoopt het bedrijf dat een aantal mensen nu nog kiest voor de E6000-serie. De processor wordt vaak alleen voor de adviesprijs meegegeven wanneer men ook andere hardware tegelijkertijd koopt.