1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Zenith, een Zwitsers bedrijf heeft een horloge ontworpen dat voor een enorm bedrag gekocht kan worden. De Defy Xtreme Tourbillon ZERO-G El Primero verwisselt pas van eigenaar als men met een bedrag van een half miljoen dollar over de brug komt.

Waarschijnlijk zullen een aantal mensen nu denken dat het horloge uitgerust is met toeters en bellen, zoals diamantjes en de allernieuwste features, maar dit is echter niet waar. Volgens Zenith is de prijs zo hoog, omdat er een aantal zeer speciale technologieën in verwerkt zijn.

Een van die technologieën houdt in dat de zwaartekracht geen effect zou hebben op het horloge. Dit is tot stand gebracht door middel van verschillende technieken en daar komt onder andere een ingebouwde gyroscoop bij kijken. Door de technieken en de gyroscoop wordt het klokje in het horloge altijd horizontaal gehouden. Hierdoor is het ten opzichte van andere horloges extreem nauwkeurig.

Dit is overigens niet het enige dat de prijs laat stijgen, aangezien er 294 onderdelen in het horloge gebruikt zijn die gemaakt zijn van dure en kwalitatief goede materialen. Zo worden onder andere titanium en saffierglas gebruikt. Het horloge is volgens Zenith bestand tegen extreme omgevingen, zoals extreem hoge temperaturen en drukken. Zenith laat ook weten dat het horloge waterdicht is en een druk aankan tot een diepte van 1000 meter.