1 min

Tags in dit artikel

, , ,

De Bundesverband Interaktive Unterhaltungssoftware (BIU), de belangenvereniging van de gamesindustrie in Duitsland, heeft bekendgemaakt dat het de Games Convention vanaf volgend jaar in Keulen zal houden, in plaats van het traditionele Leipzig.

Reden hiervoor is het stijgend aantal bezoekers en de onvoldoende capaciteit die voorhanden is in Leipzig, alsook het einde van het contract tussen Leipzig en de BIU. Toch zijn vooral het ontbreken van accommodatie en de ontoereikende verkeersinfrastructuur in Leipzig de oorzaak van het vertrek. Ook de naam van de beurs zal veranderd worden, vanaf 2009 spreken we over de GAMESCom. Dit omdat de naam Games Convention verbonden is met de stad Leipzig.

Als dat alles nog niet genoeg is, maakte de BIU ook bekend dat de GAMESCom niet langer plaats zal vinden in augustus, maar verplaatst wordt naar 9 tot 13 september. Reden hiervoor is dat de zomervakantie een negatieve invloed zou hebben op het aantal bezoekers. Dit alles wil zeggen dat we tussen 21 en 24 augustus 2008 de Games Convention voor het laatst zullen zien in haar traditionele vorm op haar traditionele locatie.