2min

Tags in dit artikel

, , , ,

Nadat begin februari de RTM-versie van Windows Server 2008 al vrijgegeven was, heeft gisteren op het "Heroes Happen Here"-evenement in Los Angeles de officiële presentatie van het serverbesturingssysteem plaatsgevonden.

Deze versie van Windows Server gaat direct de concurrentie aan met onder andere VMware, door direct virtualisatiemogelijkheden aan te bieden binnen het besturingssysteem.

Het Windows Server-besturingssysteem heeft ongeveer 66 procent van de markt in handen, maar Microsoft is tot nu toe een achterblijver geweest op het gebied van virtualisatie.

Voor de lancering van Windows Server 2008 had VMware nog een deal gesloten met Hewlett-Packard om virtualistatiesoftware direct met servers van HP te leveren.

Tevens zal er een testversie van de "Hyper-V"-technologie in zitten welke een extra laag tussen soft- en hardware aanbrengt. De volledige versie met alle mogelijkheden zal binnen zes maanden vrijgegeven worden.

Naast de onthulling van Windows Server 2008 heeft Microsoft op hetzelfde evenement ook Visual Studio 2008 en SQL Server 2008 uitgebracht, al zal deze laatste pas in het derde kwartaal echt beschikbaar zijn.

Met Windows Server 2008 hoopt Microsoft een grotere stap te nemen in de richting van meer geavanceerdere 64-bittechnologieën al zal Microsoft zowel een 32- als 64-bitsversie verkopen. Het voordeel van een 64-bitssysteem is dat er meer geheugen geadresseerd kan worden.

Richtprijzen voor Windows Server 2008 Standard, met licenties voor vijf clients, zal rond de 999 dollar liggen. Voor Windows Server 2008 Enterprise, met 25 zogenaamde CAL’s (Client Access Licenses) zal het zo rond de 4000 dollar komen te liggen.

Windows 2008 producten