2min

Tags in dit artikel

, ,

Om het doel van tien miljoen iPhones in 2008 te behalen moet Apple nu alle zeilen bijzetten en doet dat door de iPhone in meer landen te introduceren. Allereerst is Ierland op veertien maart aan de beurt.

In een interview met Apple’s COO Tim Cook kwam gisteren al naar voren dat Apple de iPhone in meer landen gaat introduceren. Hij gaf aan dat hij zeker is dat Apple de tien miljoen iPhones in 2008 zal halen. Vandaag maakte provider O2 bekend dat het de iPhone op veertien maart in Ierland zal gaan introduceren.

De iPhone zal verkrijgbaar zijn in de O2 winkels evenals winkels van Carphone Warehouse. De prijzen zijn niet gewijzigd. Voor een acht gigabyte iPhone moet 399 euro neergeteld worden. Wie een zestien gigabyte model wil moet daarvoor nog iets dieper in de buidel tasten, deze kost namelijk 499 euro.

Wat opvalt is dat de O2 op dit moment geen ondersteuning voor Visual Voicemail, een van de hoofdfeatures van de iPhone, heeft. Het is niet bekend of de ondersteuning hiervoor nog gaat volgen. Inmiddels is wel duidelijk dat naar alle waarschijnlijkheid Oostenrijk de volgende kandidaat voor een introductie van de iPhone zal zijn. Dit leidt men af uit de onlangs vrijgegeven 1.1.4 firmware.

Ook hier gelden weer maandelijkse abonnementen startende bij 45 euro per maand. Hiervoor krijgt de klant 175 belminuten, 100 smsjes en een datalimiet van één Gigabyte.
De twee andere opties met 350 en 700 belminuten, 150 en 250 smsjes en hetzelfde datalimiet van één Gigabyte kosten respectievelijk 65 en 100 euro per maand.