1 min

Tags in dit artikel

,

De Belgische vastgoedwebsite Immoweb.be sleept haar concurrent vlan.be voor de rechter wegens misleidende reclame. De misleidende reclame zou verspreid zijn via radio, tijdschriften en zelfs op televisie.

In de reclames beweert vlan dat ze het grootste vastgoedaanbod kan bieden in België. Immoweb beweert nu echter dat een deurwaarder heeft aangetoond dat Immoweb beschikt over 90.000 panden, terwijl vlan.be het moet stellen met 72.000 panden.

ProduPress, eigenaar van Immoweb, beweert ook dat vlan verkeerde informatie verspreidt over hun bezoekersaantallen. De website adverteert met haar totaal aantal bezoekers en dat is volgens Immoweb oneerlijk. Zij vinden dat vlan enkel mag adverteren met de bezoekers van de vastgoedsectie, aangezien op vlan ook andere zoekertjes te vinden zijn.

ProduPress stelt nu dat vlan haar fouten inmiddels schriftelijk heeft toegegeven, maar dat het weigert om de rechtzettingen hiervan te publiceren. Ook de misleidende reclame werd niet stopgezet volgens ProduPress. CTR Media, de eigenaar van vlan, was niet bereid om te reageren op het voorval.