3min

Tags in dit artikel

, , , , ,

OCZ Technology is ook van de partij op CeBIT 2008. Uiteraard met nieuwe geheugenmodules, maar ook met een apparaat dat je hersenen omvormt tot gamecontroller.

Flex2 DDR3-geheugenmodules

Een product dat één week na de CeBIT op de markt komt zijn de Flex2-geheugenmodules, het gloednieuwe en tevens OCZ’s snelste DDR3 geheugen van dit moment. Met een kloksnelheid van 2100 MHz en timings van 10-10-10, zal deze set ongetwijfeld gretig aftrek hebben bij de fanatieke overklokker. Net als zijn voorganger is ook de Flex2 watergekoeld en de kit wordt met slangen en een splitter geleverd. De koelingselementen zitten dit keer niet alleen aan de voorzijde van het geheugen, maar ook de achterkant wordt gekoeld. Prijzen en beschikbaarheid zijn helaas nog niet bekend.

Hypersonic desktops en notebooks

Hypersonic, een bedrijf dat OCZ onlangs opgekocht heeft een aantal high end computersystemen uitgestald staan op de CeBIT. De computers zijn vooral interessant voor de mensen die graag een spelletje spelen. Deze gamecomputers zijn namelijk krachtpatsers van jewelste. Net als bij diverse andere computerfabrikanten kan er ook bij Hypersonic naar hartelust geconfigureerd worden. De behuizingen zijn in vijf verschillende kleuren leverbaar.

Maar gamers gaan natuurlijk ook veel naar lan-party’s en de hele tijd zware desktopkasten rondsjouwen is niemands favoriete bezigheid. Hypersonic komt daarom ook met echt gaminglaptops. De laptops zijn nogal prijzig, maar in ruil daarvoor is het mogelijk de meest moderne games van deze tijd te spelen. Dit betekent natuurlijk wel dat de laptops aan de zware kant zijn, maar in vergelijking met een high-end gamesysteem is het niet veel.

Meest in het oog springende systeem van Hypersonic is de Aviator EQ7, een 17,1 inch WXGA breedbeedlaptop met Intel P965 + ICH8R moederbord en Intel Core 2 Duo Extreme processor. Deze machine heeft een 1066 MHz FSB en kan vier gigabyte aan 800 MHz DDR2 DRAM kwijt. Voor de nodige grafische kracht heeft deze machine twee NVIDIA GeForce 8800M GTX in SLI-mode aan boord met VGA-, DVI- en TV-Out. DirectX 10 wordt vanzelfsprekend ondersteund. Naast het gebruikelijke scala aan aansluitingen en poorten kunnen er in totaal drie 2,5 inch harde schijven in de laptop geplaatst worden en is er een dvd-rw-/cd-rw-combodrive aanwezig.

Neural Impulse Actuator

Dan het grote nieuws waar iedereen op zit te wachten. Over ongeveer drie weken komt de toekomst wel heel erg dichtbij. Vorig jaar is het al aangekondigd maar over enkele weken is het dan zover: gamen met je hersens wordt mogelijk met de Neural Impulse Actuator afgekort NIA. Waar komt dit in het kort op neer? Stel je speelt een potje Unreal Tournament. Normaal loop je dan metje toetsenbord en richt en schiet je met de muis. Deze twee randapparaten worden echter gedeeltelijk overbodig met de NIA. Hij bestaat uit een metalen kastje met een USB 2.0 aansluiting en een hoofdband. De hoofdband registreert je hersengolven en de meegeleverde software kan deze omzetten in acties. Dus je ziet een tegenstander om het scherm en terwijl je denkt dat je hem wel eens zou willen beschieten gebeurt het al. Het enige waar je de muis nu nog voor gebruikt is om de camera te bedienen.

Het klinkt misschien ongeloofwaardig en natuurlijk hebben we het zelf geprobeerd. We kunnen je vertellen dat het echt een ervaring is die niet in woorden uit te drukken is. Gamen wordt echt naar een hoger niveau gebracht met deze uitvinding. Helaas hebben we nog niet per direct een filmpje, die zullen we zo snel mogelijk afmonteren en online zetten.