1 min

Tags in dit artikel

De ontwikkelaars achter de Acid-testen hebben een nieuwe versie vrij gegeven. De nieuwe versie, Acid 3, test opnieuw op alle webstandaarden. Dit keer komt geen enkele browser goed uit de test.

Acid 3 bestaat uit honderd testjes om te kijken of de browser goed omgaat met de webstandaarden. De nieuwe test is afkomstig van het "Web Standards Project". De vorige Acid-test wordt inmiddels door de meeste browsers goed weergegeven, zowel Firefox 3.0, Internet Explorer 8.0 en Opera weten een goede smilie op het scherm te toveren.

De nieuwe Acid-test genereert een nieuwe afbeelding die de browser test op de nieuwe web 2.0 standaarden. Zo wordt er gekeken naar ECMAscript 262 en de DOM 2-standaarden van W3C. Deze toepassingen worden nog niet veel gebruikt, maar onder andere in webmail-toepassingen zijn ze al wel geïmplementeerd. Als de test goed doorlopen wordt, krijg je onderstaande afbeelding te zien.

Internet Explorer 6 en 7 komen niet zo heel ver in de test, ze halen 12 van de 100 punten. Safari 3.0.4 weet 39 punten te scoren en Opera 9.26 weet er 46 te scoren. Firefox 2, de huidige versie haalt ongeveer de helft (49 punten). De nieuwste bèta van Firefox 3.0 weet 59 punten te halen. De nieuwste versie van Opera, 9.50 weet 65 punten te scoren en haalt hiermee een tweede plek. Het best scoort echter Webkit, met 87 punten. De nieuwe Acid-test is hier te vinden.