1 min

Tags in dit artikel

, ,

Thruvision, een Brits bedrijf, heeft een nieuw soort camera ontwikkeld. Met deze camera is het mogelijk om door iemands kleren te kunnen kijken en dit komt goed uit voor de beveiliging van plekken waar veel mensen aanwezig zijn, zoals bijvoorbeeld een vliegveld.

De T5000 is de naam van de nieuwe camera en deze camera maakt het mogelijk om bijvoorbeeld drugs, wapens en explosieven op een afstand van zo’n 25 meter te detecteren. Om dit voor elkaar te krijgen wordt er passieve imaging-technologie toegepast in de camera.

De passieve imaging-technologie werkt met een bepaald soort straling, namelijk een elektromagnetische straling die Terahertz of ook wel T-Rays genoemd wordt. Deze technologie gaat ervan uit dat mensen en objecten lage elektromagnetische straling uitstralen, waardoor dit zichtbaar zou moeten zijn op de camera. De Terahertz-straling waarover gesproken wordt kan men ongeveer tussen de infrarood-straling en microstraling plaatsen. De Terahertz-straling heeft er ook geen moeite mee om door muren of wolken heen te komen.

Mensen gaan zich nu wellicht afvragen wat je nu precies ziet door deze camera in verband met hun privacy. Ze hoeven zich echter nergens zorgen over te maken, aangezien de camera niet in staat is om fysieke onderdelen van je lichaam te tonen. De mensen hoeven zich ook geen zorgen te maken over de straling, want deze blijkt gewoon veilig te zijn.