1 min

Tags in dit artikel

, ,

Johan Bergendahl stelt dat wifi-hotspots binnenkort net zo nuttig zullen zijn als telefooncellen. Volgens hem is mobiele breedband veel beter dan dergelijke hotspots. Er moet echter nog wel het een en ander veranderen aan de breedband-verbindingen voor mobiele telefoons zoals we die nu kennen.

De constatering van Bergendahl wordt alleen maar onderschreven door een aantal factoren. Zo dalen de kosten van een mobiele internetverbinding steeds harder en worden de kosten ook in het buitenland te overzien.

Tevens is de komst van HSDPA een goede zet, zo wordt de internetverbinding die beschikbaar is steeds sneller. Ericsson geeft dan ook de voorkeur aan deze verbinding. Volgens Ericsson wordt de techniek ook in veel bedrijven al gebruikt.

Laptop met ondersteuning voor HSDPA

Hij waarschuwt echter ook voor enkele minpunten die nu nog aan mobiele internetverbindingen kleven, zoals bereik, beschikbaarheid en prijs. Vooral de laatste is nu onhandig geregeld. De klant krijgt na afloop de rekening en schrikt hier vaak van, Bergendahl wil graag een betaling die vooraf plaatsvindt. Zo komt de klant niet voor verassingen te staan.

Het bereik van mobiel internet is niet overal even goed. De zaal waarin Bergendahl zich bevond blokkeerde bijvoorbeeld de stralingen hiervoor. Hij denkt echter dat dit ook een samenzwering kan zijn, aangezien een bedrijf zo zijn eigen internetverbinding op kan dringen.