2min

Tags in dit artikel

, , ,

Amazon heeft een nieuwe mediaspeler welke nog niet officieel uit was per ongeluk toch al op haar website geplaatst. Gelukkig werd deze snel weer offline gehaald.

De markt voor mp3-spelers is zeer groot en er is ook een zeer grote onderlinge concurrentie. Als marktleider van deze apparaten wordt Apple naar voren gehaald en daarnaast verklaren een aantal bronnen dat SanDisk op de derde plaats staat met haar Sansa mp3-spelers.
Amazon was te vlug met het online zetten van een webpagina voor een nieuw product van SanDisk. Zo zette zij een pagina online voor een onaangekondigde mediaspeler, de Sansa Fuze. Nadat door het weekend heen het nieuws zich steeds meer verspreidde werd het snel weer van de website afgehaald. Ondanks dat het weer verwijderd is, heeft de website Gizmodo toch nog een aantal plaatjes van de nieuwe speler weten te bemachtigen.

De nieuwe Sansa Fuze zal beschikken over een 1,9-inch scherm en voorzien zijn van een uitbreidingsslot van het geheugen welke microSD – en microSDHC-kaarten zal accepteren. Daarnaast heeft de Fuze ook de mogelijkheid om geluid op te nemen dankzij de ingebouwde microfoon. De formaten MP3, WMA en MPEG-4 zullen af te spelen zijn op de speler. Ook is een FM-speler geïntegreerd in de Fuze.

De prijs die vermeld was op de website van Amazon was 99 dollar voor de 4GB-versie. De batterijduur wordt geschat op 24 uur wanneer men muziek luistert en 5 uur wanneer er video gekeken wordt. De afmetingen zijn 5,6 x 3,8 x 1,5 cm. De kleuren waarin de spelers verkocht worden zijn volgens Gizmodo rood, zwart en roze.