1 min

Tags in dit artikel

, ,

Zoals we afgelopen donderdag berichtten hebben de ontwikkelaars van de Acid-testen een derde versie van hun test uitgebracht. Steve Noonan van Anomalousanomaly heeft echter een zeer merkwaardige ontdekking gedaan.

De Acid3-test bestaat uit zeer veel kleine testjes die bekijken hoe de desbetreffende browser omgaat met de webstandaarden. Uit dit onderzoek bleek eerder al dat zowel IE 6.0 als IE 7.0 het niet erg ver schoppen in de test, ze halen slechts twaalf van de honderd punten.
Steve heeft nu een nieuwe test uitgevoerd, waarin deze keer IE 5.5 vergeleken werd met IE 6.0 en 7.0. Hieruit trokken zij de conclusie dat de oudere versie van Internet Explorer nog beter presteert dan de nieuwere versies.

De webstandaarden die Acid3 test, zijn de standaarden voor bijvoorbeeld XHTML, HTML en CSS welke opgezet worden door het World Wide Web Consortium (W3C). De test voert hiermee honderd verschillende tests uit en bekijkt hoeveel van de tests door de desbetreffende browser goed doorstaan worden. Uit het bekijken van de resultaten van de test in alle drie de browsers kwam men dus tot de conclusie dat IE 5.5, merkwaardig genoeg, beter presteert dan de nieuwere versies.