1 min

Tags in dit artikel

, ,

NS-directeur Aad Veenman heeft besloten dat conducteurs meer in moeten grijpen om mensen die te luidruchtig bellen in een trein een halt toe te roepen. Dit vertelde hij tegen dagblad De Pers.

De directeur zegt dat veel bellers zich bewust moeten worden van hun gedrag. Hij vertelt dat conducteurs bevoegd zijn hier wat van te zeggen: "Alle conducteurs hebben opsporingsbevoegdheden. Het is allen vereist om een extra training te volgen voor het gebruiken van geweld."

"Mensen denken dat ze door het kleine microfoontje van hun telefoon heel hard moeten spreken, maar dat is helemaal niet zo." Wanneer een reiziger het echter storend vindt kan er ook wat van gezegd worden, meent Veenman: "Als u ziet hoeveel mensen om een beller heen zitten en hoeveel keer de conducteur voorbijkomt, dan is het het meest effectief als de omgeving dat doet."

Veel reizigers gaan het op prijs stellen dat Veenman dergelijke acties onderneemt, de grootste ergernis in de trein was namelijk luidruchtigheid van medepassagiers.