1 min

Tags in dit artikel

, ,

Gameloft, één van de grootste uitgevers van spellen voor mobiele apparaten, heeft aangekondigd in 2008 minstens vijftien titels voor de iPhone en iPod Touch te gaan uitbrengen.

Gameloft geeft aan hiervoor dankbaar gebruik te maken van de onlangs vrijgegeven Software Development Kit (SDK). Hoewel de SDK nu al vrijgegeven is, wil het bedrijf haar games verkopen via Apple’s Apps Store, welke in juni dit jaar gelanceerd wordt.

Gameloft is van mening dat de mogelijkheden van de iPhone eindeloos zijn. Dit onder meer vanwege het touch-screen, een 3,5 inch widescreen, een sterke 3D-processor en geavanceerde functies als de accelerometer. "De iPhone game-omgeving opent een nieuw tijdperk in gaming op mobiele apparaten en is precies waar we op zaten te wachten", aldus Michel Guillemot, president van Gameloft.

Guillemot geeft verder aan dat Apple met de iPhone de manier waarop consumenten een apparaat beschouwen en bedienen drastisch heeft veranderd.
De release van de SDK is volgens hem dan ook "een buitengewone kans voor Gameloft om haar creatieve en innovatieve benadering van games voor mobiele apparaten toe te passen."

Gameloft heeft al aangetoond het goede voor te hebben met games voor Apple-producten. Eerder al maakte het bedrijf verschillende games voor de iPods. De game-ontwikkelaar heeft niet aangegeven welke vijftien titels het in 2008 vrij zal geven, maar gezien de resultaten die enkele game-ontwikkelaars in twee weken konden boeken, kunnen we er veel van verwachten.