2min

Tags in dit artikel

, ,

Uit een recent bezoek van TG Daily aan het kantoor van Thermaltake werd duidelijk dat het bedrijf aan het werken is aan een compacte phase-change koelinginstallatie.

Het bijzondere aan deze koeling is vooral het feit dat het beschikbaar moet zijn voor een groot aantal enthousiastelingen die graag hun computer op een extreme manier willen overclocken. Dit betekent dus dat de prijs toch relatief gezien redelijk laag zal moeten liggen.
Het hoofddoel van dit project is volgens Thermaltake niet het ervoor zorgen dat de temperatuur van de processor -10 graden Celcius blijft, maar eerder het aandragen van een goedkope manier om de nieuwe processors als de dual-core 45 nm Wolfdale en de quad-core Core 2 Q6600 goed te koelen. Met het systeem wordt beloofd dat de temperaturen van deze systemen zo toch nog onder het vriespunt kunnen blijven om extreme overclocks rond de 4 GHz mogelijk te maken.

Thermaltake zegt dat de opstelling bekeken moet worden als een waterkoelingsysteem waarbij geprobeerd is om het geheel zo stil mogelijk te houden. Gezien het feit dat een compressor zeer veel lawaai maakt zijn de onderzoekers van Thermaltake nu aan het experimenteren met verschillende modellen.

Het bedrijf wil graag dat deze nieuwe phase change-koeling verkocht kan worden rond dezelfde prijs als dat gebeurt met de huidige waterkoelingsystemen. Zoals het er nu naar uitziet zal het systeem ook te gebruiken zijn met alle bekende soorten processors, dit gezien het feit dat Thermaltake normaal gesproken een universele adapter bijlevert voor alle populaire sockets. Over de prijs wordt op dit moment alleen nog maar gespeculeerd, Thermaltake zelf wou hier niets over kwijt.