1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

De deadline die Microsoft zichzelf heeft gesteld, om Service Pack 1 voor Windows Vista uit te brengen, begint al naderbij te komen.

In de tussentijd lijkt het erop dat Microsoft het niet voor elkaar heeft gekregen om een vereiste update op tijd af te krijgen. Dat zal dus betekenen dat als het Service Pack inderdaad binnenkort uit zal komen, een onbekend aantal klanten niet de mogelijkheid zal hebben om dit pakket updates te installeren.

Dit probleem heeft waarschijnlijk te maken met een al uitgebrachte update, die nodig is voor de installatie van Service Pack 1. Helaas hebben een aantal klanten problemen ondervonden na installatie van deze bugfix. Op het Vista Blog is nog niet te lezen dat het Microsoft gelukt is om dit probleem op te lossen.

Microsoft heeft zichzelf als doel gesteld om SP1 half maart aan haar klanten aan te bieden. Begin februari is al een versie verstuurd aan OEM-klanten, bètatesters en klanten die in het bezit zijn van een volumelicentie. Desondanks wil Microsoft er niet al teveel over kwijt. Een woordvoerster wist niet meer te melden dan; "Op dit moment heb ik helaas geen verdere informatie".

Online boekverkoper Amazon heeft haar klanten verteld dat Windows Vista met SP1 vanaf 19 maart beschikbaar zal zijn. Dat zou suggereren dat een boekverkoper betere contacten met Microsoft heeft dan menig ander bedrijf.