1 min

Tags in dit artikel

, , , ,

Na veel speculatie over de releasedatum heeft Microsoft vandaag officieel Service Pack 1 voor Windows Vista vrijgegeven. Dit servicepack is een compilatie van bugfixes die Windows Vista in zijn geheel moeten verbeteren op het gebied van veiligheid en compatibiliteit.

Al eerder was bekend dat niet alle stuurprogramma’s goed samenwerken met SP1. Vooral geluidskaarten en beeldschermen willen in specifieke gevallen nog problemen geven.

Fabrikanten van deze hardware moeten hiervoor nieuwe stuurprogramma’s uitbrengen, al zijn deze in sommige gevallen nog niet beschikbaar. In deze gevallen zal het servicepack niet worden verspreid via Windows Update.

Ook is er een lijst beschikbaar van programma’s die mogelijk problemen geven met Service Pack 1. Al langer was er speculatie rondom de release van dit servicepack. In september stuurde Microsoft al een bèta naar testers.

Pas eind vorige maand gaf Microsoft toe dat de release ergens in maart plaats zou vinden. Vooralsnog is via de downloadsite van Microsoft alleen nog een Engelse, Japanse, Duitse, Spaanse en Franse taalversie te downloaden. De overige talen zullen vrij snel volgen.