1 min

Tags in dit artikel

, , ,

Amentra is overgenomen door Red Hat. Amentra is een bedrijf dat zich richt op systeemintegratiediensten voor service oriented architecture (SOA), op dit gebied heeft Amentra ook een goede portfolio.

Door de overname kan Red Hat haar kennis van JBoss Middleware uitbreiden. JBoss Middleware is een product waarmee zakelijke gebruikers sneller websites kunnen ontwerpen en produceren. Amentra wordt echter wel een onafhankelijk Red Hat bedrijf en zal zo ook naar buiten treden. Red Hat’s overname komt niet geheel onverwacht, maar maakt deel uit van een strategie genaamd ‘Enterprise Acceleration’. Met dit initiatief wil Red Hat diensten en producten leveren aan enterprise-klanten.

"Wij zijn verheugd dat Amentra een belangrijk deel geworden is van het JBoss Enterprise Acceleration initiatief," zegt Dirk-Peter van Leeuwen, Senior Director Central en Eastern Europe bij Red Hat. "De oplossinggeoriënteerde consultancydiensten van Amentra helpen bedrijven om JBoss Enterprise Middleware producten met vertrouwen in te zetten."

"Wij zijn verheugd om deel uit te maken van de Red Hat-familie," zegt Matt Ernst, CEO van Amentra. "Dankzij onze innovatieve benadering van oplossingen en onze kennis van open source kunnen wij onze groei sneller doorzetten. Daarnaast kunnen we groei realiseren voor Red Hat door de enterprise-stack en verschillende belangrijke Amentra-verticals."